Fröknäcke
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 sesamfrön
2 dl havremjöl alt maizenaredning (välj själv)
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl olivolja
(Flingsalt)
Sätt ugnen på 150 grader (varmluft) Blanda först de torra ingredienserna, sen i med resten. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut allt till ett tunt bröd. Har du små plåtar så dela upp smeten på 2 st. Strö över flingsalt och grädda i ca 50-60 minuter, beroende på ugn. Gott till allt.
Bönröra med smak av soltorkad tomat
ca ½ burk a´ 290 g soltorkade tomater i olja
ca 2 msk olja från de soltorkade tomaterna
1 förpackning vita bönor
1 liten pressad citron
½ tsk paprikapulver
salt och peppar efter smak
ev 1 msk finhackad basilika
Mixa alla ingredienserna i en matberedare tills röran är slät. Tillsätt en liten skvätt vatten om det behövs.
Den här bönröran passar lika bra som pålägg, dipp eller som tillbehör till olika sallader.